2001. december 5. 11:00

Az Axelero internet-szolgáltató január végéig újabb nyolc városban teszi lehetővé az ADSL-szolgáltatás elérését, s ezzel az ország egyharmadára nő a technológiai lefedettség.

Az Axelero internet-szolgáltató január végéig újabb nyolc városban teszi lehetővé az ADSL-szolgáltatás (Asymmetric Digital Subscriber Line - aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) elérését, s ezzel az ország egyharmadára nő a technológiai lefedettség.

A közlemény szerint Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Sopron, Szekszárd, Szombathely, Tatabánya bekapcsolásával 13-ra nő az ADSL-szolgáltatásba bekapcsolt nagyvárosok száma, s ezáltal a nagysebességű internetezést lehetővé tevő technológia használata. A technológia lefedettség kiszélesítésén túl az Axelero decemberben előfizetői kedvezményeket is nyújt új ügyfeleinek. Az 1,563 milliárd forint jegyzett tőkéjű Axeleronak 2001 október végén 88,819 ezer lakossági és 41,687 ezer vállalati ügyfele volt. A társaság tavalyi nettó árbevétele 3,692 milliárd forintot tett ki, adózás előtti vesztesége pedig elérte a 911 millió forintot.