2012. február 15. 13:34

Harmincegy villamost gyárt a cseh Skoda konszern érdekeltségébe tartozó Ganz-Skoda Közlekedési Zrt., a 18.6 milliárd forintos, zömmel uniós finanszírozású járműtenderről szerdán írt alá szerződést Miskolcon Kriza Ákos, a borsodi megyeszékhelye fideszes polgármestere és Zdenék Majer, a Ganz-Skoda vezérigazgatója, a Skoda Transportation alelnöke.

A csehországi Plzen-ben gyártják majd a Miskolcra szánt Skoda 25T típusjelű villamosokat, az első két prototípust 2014 februárban kell a cégnek leszállítania, utána havonta 3-3 járművet, az utolsót pedig 2015. februárjában.   

A Skoda Holding leányvállalata, a Ganz-Skoda az elmúlt év végén közbeszerzési pályázaton nyerte el a miskolci tendert, amely sorrendben a negyedik volt, a korábbiakat, mint ezt is rendre megtámadták a vesztesek. A Közbeszerzési Döntőbizottság a jogorvoslati eljárások lefolytatását követően ezúttal Miskolc javára döntött, ennek köszönhetően írhatták alá a szerződést szerdán.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.