1p

Harmincegy villamost gyárt a cseh Skoda konszern érdekeltségébe tartozó Ganz-Skoda Közlekedési Zrt., a 18.6 milliárd forintos, zömmel uniós finanszírozású járműtenderről szerdán írt alá szerződést Miskolcon Kriza Ákos, a borsodi megyeszékhelye fideszes polgármestere és Zdenék Majer, a Ganz-Skoda vezérigazgatója, a Skoda Transportation alelnöke.

A csehországi Plzen-ben gyártják majd a Miskolcra szánt Skoda 25T típusjelű villamosokat, az első két prototípust 2014 februárban kell a cégnek leszállítania, utána havonta 3-3 járművet, az utolsót pedig 2015. februárjában.   

A Skoda Holding leányvállalata, a Ganz-Skoda az elmúlt év végén közbeszerzési pályázaton nyerte el a miskolci tendert, amely sorrendben a negyedik volt, a korábbiakat, mint ezt is rendre megtámadták a vesztesek. A Közbeszerzési Döntőbizottság a jogorvoslati eljárások lefolytatását követően ezúttal Miskolc javára döntött, ennek köszönhetően írhatták alá a szerződést szerdán.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!