2002. július 22. 11:41

Az oktatással kapcsolatos informatikai fejlesztések hatékonyabbá tétele érdekében a két szakterület illetékes tárcái hétfőn stratégiai megállapodást kötöttek, amelynek keretében 2,93 milliárd forintot költenek el már folyamatban lévő programokra.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium a mai napon együttműködési megállapodást írt alá az információs társadalom kiépítéséhez kapcsolódó közös programok végrehajtásáról és finanszírozásáról. A stratégiai együttműködés keretén belül a két tárca összehangolja fejlesztési terveit és forrásaik felhasználását azért, hogy a korábbinál hatékonyabb és átfogóbb oktatás-informatikai fejlesztési programokat lehessen végrehajtani.

Első lépésként az Informatikai és Hírközlési Minisztérium - felülvizsgálva és korrigálva a költségvetési pénzek felhasználását - 2,93 milliárd forintot hagyott jóvá a már folyamatban lévő programok finanszírozására. Az összegből 1,35 milliárd forintnyi, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) részére nyújtott támogatásról az IHM és az OM külön megállapodást kötött.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.