2002. július 22. 11:41

Az oktatással kapcsolatos informatikai fejlesztések hatékonyabbá tétele érdekében a két szakterület illetékes tárcái hétfőn stratégiai megállapodást kötöttek, amelynek keretében 2,93 milliárd forintot költenek el már folyamatban lévő programokra.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium a mai napon együttműködési megállapodást írt alá az információs társadalom kiépítéséhez kapcsolódó közös programok végrehajtásáról és finanszírozásáról. A stratégiai együttműködés keretén belül a két tárca összehangolja fejlesztési terveit és forrásaik felhasználását azért, hogy a korábbinál hatékonyabb és átfogóbb oktatás-informatikai fejlesztési programokat lehessen végrehajtani.

Első lépésként az Informatikai és Hírközlési Minisztérium - felülvizsgálva és korrigálva a költségvetési pénzek felhasználását - 2,93 milliárd forintot hagyott jóvá a már folyamatban lévő programok finanszírozására. Az összegből 1,35 milliárd forintnyi, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) részére nyújtott támogatásról az IHM és az OM külön megállapodást kötött.