1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Élénkül az ipari ingatlanok piaca, a második negyedévben a bérbe adott 121 920 négyzetméter ipari ingatlan kétszerese volt az előző negyedévinek és közel hatszorosa az egy évvel korábbinak - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel.

A teljes budapesti modern ipari ingatlan állomány 1 millió 848 ezer négyzetmétert tesz ki.

A teljes kereslet 45 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki, 30 százalékot képviseltek az új bérbeadások, és további 19 százalékot a bővítések. Három bérleti szerződést kötöttek 20 ezer négyzetméternél nagyobb területre.

A második negyedévben összesen 22 bérleti szerződést írtak alá, az átlagos bérelt terület 5542 négyzetméter volt. A bérbeadások 97 százaléka a logisztikai parkokban történt, itt az átlagos bérelt terület mérete 6 590 négyzetmétert tett ki.

Jelentősen - 19,1 százalékra - csökkent az üresedési ráta a második negyedévben. Az előző negyedévihez képest ez 2,6 százalékponttal, míg az egy évvel korábbihoz mérten 3 százalékponttal alacsonyabb.

A BIEF tagjai ingatlan tanácsadók: a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield, a DTZ, az Eston International, a JLL és a Robertson Hungary.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!