TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 6. 11:51

A Toyota Prius a legnépszerűbb autó Japánban: márciusban az előző évi 5.997-nek közel hatszorosára, 35.546 darabra nőtt a hibrid üzemeltetésű Prius forgalma - derül ki a japán autókereskedők szövetségének statisztikáiból.

A Prius már a 11-ik hónapja vezeti a havi eladási listát, és ezzel első alkalommal került hibrid jármű az éves eladási ranglista élére is. A 2009-es (2010 márciusában zárt) pénzügyi évben a Toyota 277.485 Priust adott el, közel négyszer annyit, mint az előző pénzügyi évben.

Az előző évi bázis értéket a pénzügyi-gazdasági krízis hatása nyomta le, az idei adatot pedig a kormány autóvásárlás ösztönző intézkedései emelték meg. A két torzító hatás kiegyenlítődésére májustól lehet számítani, különösen a februári visszahívások tekintetében.

A Toyota februárban 223.068 hibrid autó, közöttük a legújabb Prius modell visszahívását jelentette be Japánban. A világon összesen 8,5 millió autót rendelt vissza javításra a Toyota. A Prius esetében Japánban három-hat hónapot kell várni a megrendelt modellre. Az idén februárban 27.008 Priust adtak el Japánban, míg tavaly februárban 4.524 darabot. A március havi és a 2009-es éves eladási lista második helyén a Prius vetélytársa, a Honda FIT áll, 23.076-os márciusi és 173.154 darabos éves eladási számmal.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.