1p

Kártérítést fizet hitelrontás miatt a Ryanair diszkont légitársaság a rivális Easyjet alapítójának, mert hamisan vádolta meg azzal, hogy elfeddte a társaság teljesítményéről szóló jelentéseket.

Stelios Haji-Ioannu azért indított keresetet a Ryanair ellen, mert az ír légitársaság olyan - gunyoros hangvételű - hirdetéseket tett közzé, amelyek szerint Haji-Ioannu nem engedte közölni az Easyjet teljesítményéről szóló heti jelentéseket. A hirdetések január és február folyamán jelentek meg a The Daily Telegraph és a The Guardian című brit napilapokban, valamint a Ryanair internetes oldalán.

Stelios Haji-Ioannu ügyvédje szerint a Ryanair és annak vezérigazgatója elfogadta, hogy a ciprusi görög születésű, brit állampolgárságú üzletember nem hazudott. Az alperes bocsánatot kért, és beleegyezett, hogy kártérítést fizessen, valamint állja a jogi költségeket is. Az Easyjet alapítójának képviselői szerint a Ryanair 50.100 font kártérítést ajánlott fel, amelyet Stelios Haji-Ioannu elfogadott.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!