2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az ingatlantanácsadók és -bérlők figyelmének középpontjában az irodapiacon jellemzően az "A" kategóriás irodaházak állnak. Az erősödő versenynek és a változó piaci körülményeknek köszönhetően azonban az irodapiac árnyékosabb oldala, a "B" és "C" kategóriás irodaházak is egyre inkább előtérbe kerülnek.

Ez utóbbi kategóriába sorolt irodák jellemzően a kis és közepes méretű cégeknek kínálnak megoldásokat, de időnként még multinacionális vállalatok is választják ezeket székhelyül. A "B" és "C" kategóriás irodaházak tulajdonságai közül kiemelkedik az alacsony ár, valamint a rugalmas bérleti feltételek, melyek különösen kedvezőek az induló vagy növekedést tervező cégek számára. A Colliers International legfrissebb tanulmánysorozatában az irodapiacnak ezt, az eddig kevésbé ismert területét térképezi fel.

A felmérés szerint az irodapiacon jelenleg 550 000 négyzetméter olyan "B" és "C" kategóriás irodaház található, amely szerepel a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) nyilvántartásában, míg összességében 1 186 000 négyzetméter ilyen irodaterület található Budapesten.

Ahogy az "A" kategóriás irodáknál, úgy ebben a szegmensben is nehéz évnek bizonyulhat 2009, erős verseny tapasztalható a bérlők megtartásában és a pénzügyi egyensúly fenntartásában. Mindemellett azonban számos lehetőséget is kínál ez a szektor, melynek kapcsán a Colliers International négy különböző jelentést adott ki az ingatlanpiac szereplői számára.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!