2018. január 15. 18:52

Az ősz egyik legsikeresebb filmje egy horror volt, a Stephen King féle "Az". A bohócos mozi a napokban komoly lélektani szintet lépett át a bevételeknél.

A 2017-es év legjobban várt horrorja volt a Stephen King világsikerű regénye alapján készült „Az” című film. A könyves bestseller a mozivásznon is megállta a helyét, hiszen minden idők legnagyobb bevételét hozta kategóriájában. A bohócos horrorfilm a hétvégén lépte át a 700 millió dolláros bevételt, amely ha a legsikeresebb mozikkal nem is tud versenyre kelni, kifejezetten erősnek számít.

Más kérdés, hogy a rajongók már régóta várták a könyv és az abból készül 1990-es film új adaptációját. Ezt jelezte az is, hogy a film előzetese a tavalyi tavaszi megjelenését követő 24 órán belül közel 200 millió lejátszást hozott a Youtube-on, a Facebookon és a Twitteren, ezzel pedig 58 milliót vert az új rekordot még decemberben beállító Halálos iramban 8 előzetesére.

Szerettek a bohóctól rémüldözni az emberek

A film mozis premierjére szeptember elején került sor, és mind a nézők, mind a kritikusok körében pozitív visszajelzéseket kapott. Nem csoda, hogy a mozik pénztáraiban csörgött a kassza, és a kategóriájában soha nem látott bevételt ért el.

Hozzá kell persze tenni, hogy a nagy bevételekben az infláció is közrejátszik. Így a listán lévő egyes filmekhez képest napjainkban sokkal többet kellett leszurkolni azoknak, akik a Stephen King regény filmváltozatára voltak kíváncsiak.


A lista második helyezettje, a Bruce Willis féle Hatodik érzék például lassan húsz éves lesz, az akkor elért 673 millió dollár most többet érne, ahogy vélhetőleg az 1975-ben bemutatott A cápa című mozinál is komolyabb jelenértéket képviselne az akkori 470 millió dollár.

A tíz legnagyobb bevételt hozó filmből kicsit kilóg a Jelek című Mel Gibson mozi, ami inkább talán a sci-fi kategóriához közelebb áll. A legjobb húszba olyan filmek fértek még be, mint a Resident Evil, az Annabell sorozat tavalyi és három évvel ezelőtti darabja, a Hannibal előzménye, a Bárányok hallgatnak, a Viharsziget, A falu vagy éppen A kör.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.