2001. november 21. 11:00

Elektronikus Magyarország néven, www.e-mo.hu webcímen, megkezdi működését november 15-től Magyarország új portálrendszere.

Elektronikus Magyarország néven, www.e-mo.hu webcímen, megkezdi működését november 15-től Magyarország új portálrendszere, amelyen négy magyar intelligens régió, öt intelligens megye, öt intelligens kistérség, négy intelligens város és több intelligens település közös információs és kommunikációs központja. Az e-mo portált nemzetközi sajtókonferencián 2001. november 21-én délelőtt 10 órakor mutatták be Budapesten, a Pallas Páholyban.

Magyarország összes megyéjének kétharmadában elkészült a térségi információs társadalom fejlesztési stratégiája és operatív programja - tájékoztatott a helyzetről Varga Csaba, a Stratégiakutató Intézet Közhasznú társaság ügyvezetője. Az e-mo portálon az intelligens térségek mellett önálló portálja lesz az ipari parkoknak, az úgynevezett klasztereknek, az e-közigazgatásnak, az e-gazdaságnak, az intelligens civil társadalomnak, az ifjúságnak, a szociális ügyeknek és más tevékenységi köröknek.