2009. szeptember 22. 14:06

A kőbánya-kispesti intermodális központ - Köki Terminál - generálkivitelezői pályázatán a Strabag nyerte el a megbízást - közölte a beruházó R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. az MTI-vel.

Az R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. és a Strabag képviselői a napokban aláírták a generálkivitelezői szerződést, így rövidesen megkezdődhetnek a magasépítési munkálatok a terminál területén.

A több tízmilliárd forintos beruházás keretében a jelentős közlekedési fejlesztések mellett kétszintes bevásárló-, és szórakoztatóközpont épül, amelyben több mint 200 üzlet kap majd helyet. Épül egy új barkácsáruház, de lesznek irodahelységek, ügyfélszolgálatok, éttermek, kávézók és egyéb szórakoztató egységek is. A beruházás várhatóan 2010-ben éri el a szerkezetkész állapotot, a teljes beruházás átadására - közlekedési infrastruktúrával, zöldterületekkel együtt - pedig 2011 első félévében kerülhet sor.

A beruházó R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. az intermodális csomópont megújításához kapcsolódóan nagy értékű közösségi fejlesztést vállalt magára. Ezek közé a fejlesztések közé tartozik egyebek mellett az új gyalogoshíd és az új, fedett buszpályaudvar megépítése is, a terület akadálymentesítése, továbbá az új zöldterületek és rendezett, biztonságos közösségi terek kialakítása.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.