2001. december 13. 11:00

Az inflációs cél 2003 decemberében 3,5 százalék legyen - ezt fogadta el a Gazdasági Kabinet szerdai ülésén.

Az inflációs cél 2003 decemberében 3,5 százalék legyen - ezt fogadta el a Gazdasági Kabinet szerdai ülésén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának javaslatára. Erről a Gazdasági Kabinet csütörtökön közleményben adott tájékoztatást.

A kabinet szerint nincs konfliktus az infláció fokozatos csökkentése és a gyors gazdasági növekedés fenntartása között. E két cél együttes megvalósítása azonban fontossá teszi a kormány és az MNB közötti gazdaságpolitikai koordinációt. XA jövő évben megkezdődik a 2003. évi költségvetés előkészítése, amely már erre az inflációs pályára épül.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.