2002. április 4. 11:00

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt.(K and H Bank) hamarosan bevezeti a chipes bankkártyákat.

A K and H belga tulajdonosa, a KBC bank március végén megállapodást kötött az ausztrál-belga érdekeltségű Proton World bankkártya informatikai céggel arról, hogy középkelet-európai leánybankjaiban bevezeti a Proton Prisma többfunkciós smartkártya technológiát. A cseh és szlovák területen működő CSOB Banknál és a lengyel Kredytbanknál is ezt a technológiát használják majd. Várkonyi Edit vezérigazgató-helyettes elmondta: a K and H tagja mind a Visa, mind az Europay Nemzetközi kártyatársaságnak és e két nemzetközi cég 2005-2006-tól világméretekben is be akarja vezetni a chipes-technológiát.

A mágnescsíkos kártyáknál jelentősen, ötször vagy akár hússzor drágább chipkártyák bevezetését elsősorban a bankok kártyaüzletágának nyereségét veszélyeztető mértékű bankkártyacsalások teszik sürgetővé. A kártyakibocsátásban 12, a kártyaelfogadásban pedig 35 százalékos piaci részesedéssel rendelkező K&H arra számít, hogy 2005–2006-ra kártyáinak 40-50 százaléka mágnescsíkkal és chippel is ellátott hibrid kártya lesz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.