2002. április 4. 11:00

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt.(K and H Bank) hamarosan bevezeti a chipes bankkártyákat.

A K and H belga tulajdonosa, a KBC bank március végén megállapodást kötött az ausztrál-belga érdekeltségű Proton World bankkártya informatikai céggel arról, hogy középkelet-európai leánybankjaiban bevezeti a Proton Prisma többfunkciós smartkártya technológiát. A cseh és szlovák területen működő CSOB Banknál és a lengyel Kredytbanknál is ezt a technológiát használják majd. Várkonyi Edit vezérigazgató-helyettes elmondta: a K and H tagja mind a Visa, mind az Europay Nemzetközi kártyatársaságnak és e két nemzetközi cég 2005-2006-tól világméretekben is be akarja vezetni a chipes-technológiát.

A mágnescsíkos kártyáknál jelentősen, ötször vagy akár hússzor drágább chipkártyák bevezetését elsősorban a bankok kártyaüzletágának nyereségét veszélyeztető mértékű bankkártyacsalások teszik sürgetővé. A kártyakibocsátásban 12, a kártyaelfogadásban pedig 35 százalékos piaci részesedéssel rendelkező K&H arra számít, hogy 2005–2006-ra kártyáinak 40-50 százaléka mágnescsíkkal és chippel is ellátott hibrid kártya lesz.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.