2002. július 16. 07:34

A nagy cégek új szervezeti struktúrával reagálnak a növekvő piac kihívásaira, és tudatosan koncentrálják a meglévő know-how-t és recourse-okat az egyes stratégiai iparágakra.

A szolgáltatók sok éves logisztikai tapasztalataikra építve - az iparágak speciális követelményeit figyelembe véve - ügyfeleiknek testre szabott megoldásokat kínálnak. A teljes logisztikai lánc vizsgálata lehetővé teszi az optimálási lehetőségek felismerését, és hatékony, intelligens megoldások megtervezésével a gyors megvalósítást. Egy ilyen megoldás a SICALIS ACW (Automatic Compact Warehause). A legfontosabb ismertetőik Több logisztikai funkció integrálása egy raktárrendszerbe. A ötlet nem csak abból áll, hogy egy gyors, alacsony energiaigényű árumozgatást valósítsunk meg, hanem hogy a periférikus rendszereket, itt például a kiszállítás előkészítését a raktári rendszerbe integráljuk, és így a befektetési és üzemeltetési költségeket jelentősen csökkentjük.

A kiszállításnál például a rendszer a teherautók megrakási sorrendjének megfelelően raktározza ki az anyagot, miközben egy-egy szállítmányt a teherautó útvonalának megfelelően is optimalizál. Nagy teljesítmény nagy térkihasználási fokkal A nagy teljesítőképességet a vízszintes és a függőleges szállítások szétválasztásával érjük el. A függőleges szállítóberendezések emelik a terheket, míg a vízszintes szállítást a raktár minden szintjén egymástól független szállítókocsik (Shuttle) végzik. Így minden mozgást külön lehet optimalizálni, és a teljesítményeket a változó igényeknek megfelelően bővíteni. A tároló csatornák kompakt kiképzésével az ilyen raktár térkihasználása a szokásos automata magasraktárakkal szemben 30 %-kal növelhető. A helyi adottságokhoz idomuló raktár Ki kell emelnünk a nem négyszögletes épületek maximális kihasználásának lehetőségét is. Az üzemépületek felső kihasználatlan terét fel lehet használni raktározás céljára. Ez a lehetőség jelentősen megnöveli az épület térkihasználtságát. További nagy előnye a rendszernek, hogy meglévő épületekbe is könnyedén telepíthető. Raklapfüggetlen biztos szállítás A görgős raklapok, melyek a rendszer lényegét képviselik, stabil kerettel és négy görgővel rendelkeznek, és az igényeknek megfelelő méretekben szállíthatók. A csatornán belüli raktározás szerelvény formában történik: a görgős raklapok egymással egy speciális kuplunggal vannak összekötve. A görgős raklapok felhasználásával a szállítási raklap minőségétől függetlenül minden áru biztonsággal kezelhető. Nehezen kezelhető árúk, mint például hordók vagy zsákok a görgős raklapon direkt szállíthatók. A speciálisan a görgőraklapok mozgatására kifejlesztett dörzskerekes szállítási technika, mely a raktáron kívüli anyagmozgatásnál lesz felhasználva, további költségcsökkentő tényező. A görgőraklapra szerelt adathordozók tárolnak minden adatot a raktározási egységről, és leegyszerűsítik a célvezérlést a rendszeren belül. Minden időben minden raklapról leolvasható, hogy milyen áru van rajta, és milyen céllal van úton. A rendszer üzembiztonsága A modulárisan tervezett stabil technikai megoldásokkal felépített, párhuzamosan dolgozó szállítóberendezések biztosítják a rendszer magas üzembiztonságát.


A SICALIS ACW technikát választották, és eredményesen működtetik a következő cégeknél: Grundig Ausztria, Bécs 21000 görgősraklap tárolására alkalmas raktár; 350 ki és berakodás óránként; 1996 ősze óta működik éles üzemben; Kerékpár nagykereskedés Köln, Németország 3416 görgősraklap (40 000 kerékpár) tárolására alkalmas raktár; 150 ki és berakodás óránként; 1998 első negyedévétől éles üzemben; ˇ Bútor nagykereskedés Görgősraklap tárolására alkalmas raktár; ki és berakodás óránként; Bayer Rt. Németország. A cég vett egy pigment (vasoxid) tárolást szolgáló automata kompakt raktárt, melyet az ürdingeni telephelyén helyezett üzembe.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.