2002. március 29. 11:00

Az ipari parkok szerepe és jelentősége fokozatosan felértékelődik vállalati, térségi és gazdaságpolitikai szempontból egyaránt - mondta Cséfalvay Zoltán, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az Ipari parki fejlesztési boom Magyarországon címmel megtartott sajtóbeszélgetésen.

Az alapinfrastruktúra-támogatásra 33 százalék helyett 50 százalékos, 100 millió forint helyett 200 millió forint forrást lehet elnyerni. Az ipari parkban működő vállalatok a vállalaterősítő program keretében nagyobb támogatást kaphatnak. Új elem, hogy az idén egyetemek is pályázhatnak.

Cséfalvay Zoltán elmondta, hogy a tízéves ipari park fejlesztési program keretében 250-re emelkedik az ipari parkok száma, ezek közül jó néhány alkalmas lesz európai uniós projektek kidolgozására, menedzselésére.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.