2002. július 4. 08:13

A sármelléki Balaton Airport átadás-átvétele hamarosan megtörténik, és önkormányzati tulajdonba kerül a reptér. A fejlesztést és a komplex használatot segítené, ha ipari park is létesülne itt.

Az önkormányzat a légikikötőt tavalyi áron 871 millió forintos terheivel együtt kapta meg. A kötelezettség rendezésére lehetőség van a 401 hektáros terület egy része eladásával vagy hasznosításával, ennek módjáról még nincs döntés, felmerült egy ipari park létrehozása is. A tulajdonba vételt követően az egyik legfontosabb feladat az ipari park cím elnyerése, mert csak így juthatnak fejlesztési pénzekhez pályázatokon.

A másik fontos feladat a reptér fejlesztése. Ehhez indulásként 400-600 millió forintra lenne szükség az éjszakai leszálláshoz szükséges világításra és a navigációra. A tulajdonosok ehhez pályázati úton remélnek támogatáshoz jutni, s úgy vélik, hogy az ipari parkban főként a repüléshez, a logisztikához kapcsolódó vállalkozások telepednek majd meg.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.