2016. szeptember 30. 15:43

Új autógyártó közös vállalatot hoz létre Iránban többségi tulajdonnal a Renault.

Az IDRO (Industrial Development & Renovation Organization of Iran) iráni állami beruházási alappal pénteken aláírt szerződés értelmében egy évi 150 ezres gyártási kapacitású közös vállalatot hoznak létre. Az új üzemben a Renault Symbol és Duster modelljeit gyártják majd. Az első példányok 2018-ban lesznek készen.

Jelenleg a Renault Tondar, Tondar pick-up, Sandero és Sandero Stepway modellek készülnek Iránban. A Renault 12 éve jelen van az iráni piacon. A SAIPA és az Iran Khodro vállalatokkal folytatott együttműködésében eddig már 500 ezer autót gyártott az országban. A Renault az idén már kötött egy megállapodást gyártási kapacitásának évi 200 ezerre növeléséről Iránban. Az új közös vállalatról kötött megállapodással a kapacitás évi 350 ezerre emelkedik.

A Renault tavaly az előző évihez képest 56,1 százalékkal, 51,5 ezerre növelte eladásait és ezzel 4,8 százalékos piaci részesedésre tett szert Iránban. A Renault eladásai az idei első nyolc hónapban is a tavalyihoz hasonló mértékű növekedést mutattak. A Renault francia konkurense a PSA Peugeot Citroen az idén júliusban az iráni SAIPA autógyárral állapodott meg 300 millió eurós beruházásról három Citroen modell fejlesztésére és gyártására.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.