2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új autógyártó közös vállalatot hoz létre Iránban többségi tulajdonnal a Renault.

Az IDRO (Industrial Development & Renovation Organization of Iran) iráni állami beruházási alappal pénteken aláírt szerződés értelmében egy évi 150 ezres gyártási kapacitású közös vállalatot hoznak létre. Az új üzemben a Renault Symbol és Duster modelljeit gyártják majd. Az első példányok 2018-ban lesznek készen.

Jelenleg a Renault Tondar, Tondar pick-up, Sandero és Sandero Stepway modellek készülnek Iránban. A Renault 12 éve jelen van az iráni piacon. A SAIPA és az Iran Khodro vállalatokkal folytatott együttműködésében eddig már 500 ezer autót gyártott az országban. A Renault az idén már kötött egy megállapodást gyártási kapacitásának évi 200 ezerre növeléséről Iránban. Az új közös vállalatról kötött megállapodással a kapacitás évi 350 ezerre emelkedik.

A Renault tavaly az előző évihez képest 56,1 százalékkal, 51,5 ezerre növelte eladásait és ezzel 4,8 százalékos piaci részesedésre tett szert Iránban. A Renault eladásai az idei első nyolc hónapban is a tavalyihoz hasonló mértékű növekedést mutattak. A Renault francia konkurense a PSA Peugeot Citroen az idén júliusban az iráni SAIPA autógyárral állapodott meg 300 millió eurós beruházásról három Citroen modell fejlesztésére és gyártására.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!