2016. szeptember 30. 15:43

Új autógyártó közös vállalatot hoz létre Iránban többségi tulajdonnal a Renault.

Az IDRO (Industrial Development & Renovation Organization of Iran) iráni állami beruházási alappal pénteken aláírt szerződés értelmében egy évi 150 ezres gyártási kapacitású közös vállalatot hoznak létre. Az új üzemben a Renault Symbol és Duster modelljeit gyártják majd. Az első példányok 2018-ban lesznek készen.

Jelenleg a Renault Tondar, Tondar pick-up, Sandero és Sandero Stepway modellek készülnek Iránban. A Renault 12 éve jelen van az iráni piacon. A SAIPA és az Iran Khodro vállalatokkal folytatott együttműködésében eddig már 500 ezer autót gyártott az országban. A Renault az idén már kötött egy megállapodást gyártási kapacitásának évi 200 ezerre növeléséről Iránban. Az új közös vállalatról kötött megállapodással a kapacitás évi 350 ezerre emelkedik.

A Renault tavaly az előző évihez képest 56,1 százalékkal, 51,5 ezerre növelte eladásait és ezzel 4,8 százalékos piaci részesedésre tett szert Iránban. A Renault eladásai az idei első nyolc hónapban is a tavalyihoz hasonló mértékű növekedést mutattak. A Renault francia konkurense a PSA Peugeot Citroen az idén júliusban az iráni SAIPA autógyárral állapodott meg 300 millió eurós beruházásról három Citroen modell fejlesztésére és gyártására.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.