2002. március 25. 11:00

Az IATA szerint a teherfuvarozás az idén magára talál, jövőre utolérheti magát, s a következő években stabilizálódik.

A jövő év végére egyenesbe kerülhet a nemzetközi légi árufuvarozás, amit a személyszállításnál kevésbé vetett vissza a légi közlekedés válsága és a tavalyi USA elleni terrormerénylet. Az IATA előrejelzésében a két éve kiadott s 2001–2005-ig szóló globális előrejelzését erősen mérsékelte: az évi 3,9 százalékos átlagos növekedési ütemet 2 százalék körülire csökkentette. Eszerint Európában az idén 3,8, jövőre pedig 5,8 százalékkal nő az elszállított áru mennyisége.

Az európai és a távol-keleti kereskedelem magára találásának újabb jele, hogy eddig kevésbé fontosnak tartott légikikötők is nagyobb szeletet hasítanak ki. Ilyen a Ferihegyi is, amelyre április 1-jétől menetrend szerint érkeznek a Cargolux légitársaság gépei.

Az IATA szerint a teherfuvarozás az idén magára talál, jövőre utolérheti magát, s a következő években stabilizálódik. A nemzetközi áruforgalom 45 százaléka légi úton zajlik. A teherfuvarozás általában háromszor olyan gyorsan nő, mint a világgazdaság egésze. A jelentés szerint 2000-ben 18,8 millió tonna árut vittek el légi úton, míg 2001-ben ennél 7,7 százalékkal kevesebbet. Az amerikai gazdaság talpra állása, valamint az amerikai–kínai kereskedelem felfutása azonban már most érezteti kedvező hatását az áruforgalomra - számol be a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.