2008. július 18. 06:54

Az Európai Bizottság ismét azzal gyanúsította meg az amerikai Intelt, hogy versenyellenes magatartást tanúsít az Európai Unió területén.

Brüsszel csütörtökön küldte el újabb "panaszlevelét" a világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártójának, amelynek azt veti a szemére, hogy "visszaél domináns pozíciójával", hogy kiszorítsa a piacról riválisát, a szintén amerikai Advanced Micro Devices (AMD) céget.

A mikroprocesszorok világpiacából az Intel részesedése 80 százalék, szemben az AMD 20 százalékával.

Az európai versenyfelügyeleti szolgálatok konkrétan három újabb vádat hoztak fel az Intellel szemben. Eszerint az Intel nagyon kedvezményes árakat kínált egy jelentős európai személyiszámítógép(PC)-forgalmazó cégnek, hogy elsődlegesen Intel-termékek eladására ösztönözze. Emellett fizetett egy PC-gyártó cégnek, hogy rábírja az AMD-processzorokkal ellátott termékei piacra dobásának késleltetésére. Végül ugyanennek a PC-gyártónak jelentős engedményeket ajánlott fel azzal a feltétellel, hogy számítógépeibe Intel-mikroprocesszorokat épít be.

Az Intelnek nyolc hete van arra, hogy válaszoljon ezekre a vádakra. Ezt követően jogában áll kérni, hogy Brüsszelben szóbeli meghallgatáson fejthess ki álláspontját. Ha a gyanúk beigazolódnak, Brüsszel követelheti az Inteltől a visszaélés beszüntetését, és meg is bírságolhatja.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.