Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Bizottság ismét azzal gyanúsította meg az amerikai Intelt, hogy versenyellenes magatartást tanúsít az Európai Unió területén.

Brüsszel csütörtökön küldte el újabb "panaszlevelét" a világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártójának, amelynek azt veti a szemére, hogy "visszaél domináns pozíciójával", hogy kiszorítsa a piacról riválisát, a szintén amerikai Advanced Micro Devices (AMD) céget.

A mikroprocesszorok világpiacából az Intel részesedése 80 százalék, szemben az AMD 20 százalékával.

Az európai versenyfelügyeleti szolgálatok konkrétan három újabb vádat hoztak fel az Intellel szemben. Eszerint az Intel nagyon kedvezményes árakat kínált egy jelentős európai személyiszámítógép(PC)-forgalmazó cégnek, hogy elsődlegesen Intel-termékek eladására ösztönözze. Emellett fizetett egy PC-gyártó cégnek, hogy rábírja az AMD-processzorokkal ellátott termékei piacra dobásának késleltetésére. Végül ugyanennek a PC-gyártónak jelentős engedményeket ajánlott fel azzal a feltétellel, hogy számítógépeibe Intel-mikroprocesszorokat épít be.

Az Intelnek nyolc hete van arra, hogy válaszoljon ezekre a vádakra. Ezt követően jogában áll kérni, hogy Brüsszelben szóbeli meghallgatáson fejthess ki álláspontját. Ha a gyanúk beigazolódnak, Brüsszel követelheti az Inteltől a visszaélés beszüntetését, és meg is bírságolhatja.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.