2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bár Magyarországon még nem igazán terjedtek el a felhőalapú szolgáltatások, a hazai szakembergárdára alapozva egy nagyon komoly támogatóközpont működik Budapesten.

A világ egyik legnagyobb informatikai vállalata, az SAP Európában elsőként Budapesten hozta létre cloud (felhő alapú) támogatóközpontját, amely mintegy 6 ezer ügyfelet szolgál ki világszerte.

A technológia iránti növekvő érdeklődésnek köszönhetően hamarosan többszáz pozíció nyílhat meg a cégnél és a jelenlegi 80 fős létszám elérheti a 300-at is - derült ki azon a sajtóbejáráson, amelyet a cég a héten szervezett.

Anthony Sanchez, az SAP cloud-központjának vezetője
(Forrás: SAP)

Az SAP - amelynek hazai központja a Graphisoft Parkban van - megkezdte egy új irodaház felépítését is, amely 2016 végétől további 5500 négyzetméteres területet biztosít majd a cég növekedésének. Ezzel együtt összesen 13 500 négyzetméter áll a rendelkezésükre.

Az SAP cloud-központjában az ügyfelek személyügyi adminisztrációját kezelik a felvételtől a teljesítménymenedzsmenten át az utánpótlás nevelésig a hét minden napján, 24 órában. Az egység 3 milliárd forintos beruházással épült fel, amelyet kizárólag önerőből finanszírozták.

Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég 10 százalékkal magasabb, 19,7 milliárd forint árbevételt ért el 2014-ben, idén legalább 6 százalékos növekedést terveznek. Az eddigi adatok alapján az árbevétel meghaladhatja majd a 21 milliárd forintot 2015-ben. Az árbevétel 60 százaléka a magyar piacról származik, 40 százaléka exportbevétel.

A magyar vállalati körből tavaly 100 új ügyfelet szereztek, így mára közel 1400 magyar cég használja a cég üzleti szoftver-megoldásait. Ezzel az üzleti szoftverpiacon tartják a 40 százalék fölötti piaci részesedésüket.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy a központi közigazgatás részesedése az árbevételből folyamatosan nő, jelenleg 15 százalékos. A cég rendszermegoldásait használja egyebek mellett Magyar Közút Zrt., a MÁV, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt., az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt., és az állami követeléskezelő, a MARK Zrt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!