2015. szeptember 16. 17:07

Bár Magyarországon még nem igazán terjedtek el a felhőalapú szolgáltatások, a hazai szakembergárdára alapozva egy nagyon komoly támogatóközpont működik Budapesten.

A világ egyik legnagyobb informatikai vállalata, az SAP Európában elsőként Budapesten hozta létre cloud (felhő alapú) támogatóközpontját, amely mintegy 6 ezer ügyfelet szolgál ki világszerte.

A technológia iránti növekvő érdeklődésnek köszönhetően hamarosan többszáz pozíció nyílhat meg a cégnél és a jelenlegi 80 fős létszám elérheti a 300-at is - derült ki azon a sajtóbejáráson, amelyet a cég a héten szervezett.

Anthony Sanchez, az SAP cloud-központjának vezetője
(Forrás: SAP)

Az SAP - amelynek hazai központja a Graphisoft Parkban van - megkezdte egy új irodaház felépítését is, amely 2016 végétől további 5500 négyzetméteres területet biztosít majd a cég növekedésének. Ezzel együtt összesen 13 500 négyzetméter áll a rendelkezésükre.

Az SAP cloud-központjában az ügyfelek személyügyi adminisztrációját kezelik a felvételtől a teljesítménymenedzsmenten át az utánpótlás nevelésig a hét minden napján, 24 órában. Az egység 3 milliárd forintos beruházással épült fel, amelyet kizárólag önerőből finanszírozták.

Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég 10 százalékkal magasabb, 19,7 milliárd forint árbevételt ért el 2014-ben, idén legalább 6 százalékos növekedést terveznek. Az eddigi adatok alapján az árbevétel meghaladhatja majd a 21 milliárd forintot 2015-ben. Az árbevétel 60 százaléka a magyar piacról származik, 40 százaléka exportbevétel.

A magyar vállalati körből tavaly 100 új ügyfelet szereztek, így mára közel 1400 magyar cég használja a cég üzleti szoftver-megoldásait. Ezzel az üzleti szoftverpiacon tartják a 40 százalék fölötti piaci részesedésüket.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy a központi közigazgatás részesedése az árbevételből folyamatosan nő, jelenleg 15 százalékos. A cég rendszermegoldásait használja egyebek mellett Magyar Közút Zrt., a MÁV, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt., az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt., és az állami követeléskezelő, a MARK Zrt.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.