Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bár Magyarországon még nem igazán terjedtek el a felhőalapú szolgáltatások, a hazai szakembergárdára alapozva egy nagyon komoly támogatóközpont működik Budapesten.

A világ egyik legnagyobb informatikai vállalata, az SAP Európában elsőként Budapesten hozta létre cloud (felhő alapú) támogatóközpontját, amely mintegy 6 ezer ügyfelet szolgál ki világszerte.

A technológia iránti növekvő érdeklődésnek köszönhetően hamarosan többszáz pozíció nyílhat meg a cégnél és a jelenlegi 80 fős létszám elérheti a 300-at is - derült ki azon a sajtóbejáráson, amelyet a cég a héten szervezett.

Anthony Sanchez, az SAP cloud-központjának vezetője
(Forrás: SAP)

Az SAP - amelynek hazai központja a Graphisoft Parkban van - megkezdte egy új irodaház felépítését is, amely 2016 végétől további 5500 négyzetméteres területet biztosít majd a cég növekedésének. Ezzel együtt összesen 13 500 négyzetméter áll a rendelkezésükre.

Az SAP cloud-központjában az ügyfelek személyügyi adminisztrációját kezelik a felvételtől a teljesítménymenedzsmenten át az utánpótlás nevelésig a hét minden napján, 24 órában. Az egység 3 milliárd forintos beruházással épült fel, amelyet kizárólag önerőből finanszírozták.

Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég 10 százalékkal magasabb, 19,7 milliárd forint árbevételt ért el 2014-ben, idén legalább 6 százalékos növekedést terveznek. Az eddigi adatok alapján az árbevétel meghaladhatja majd a 21 milliárd forintot 2015-ben. Az árbevétel 60 százaléka a magyar piacról származik, 40 százaléka exportbevétel.

A magyar vállalati körből tavaly 100 új ügyfelet szereztek, így mára közel 1400 magyar cég használja a cég üzleti szoftver-megoldásait. Ezzel az üzleti szoftverpiacon tartják a 40 százalék fölötti piaci részesedésüket.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy a központi közigazgatás részesedése az árbevételből folyamatosan nő, jelenleg 15 százalékos. A cég rendszermegoldásait használja egyebek mellett Magyar Közút Zrt., a MÁV, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt., az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt., és az állami követeléskezelő, a MARK Zrt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.