2002. április 3. 11:00

A globális recesszió az idén a felső vezetők jövedelmét is megtizedeli.

A globális recesszió az idén a felső vezetők jövedelmét is megtizedeli.

Amerikai elemzők szerint az USA-beli cégek 40 százalékánál fogják radikálisan vissza a topmenedzserek juttatásait, 10 százalékuknál egyáltalán nem kapnak prémiumot a főnökök. Magyarországon az elmúlt években több hazai cég vezetői is a saját pénztárcájukon érezték, hogy a cég eredménye nem a korábbi várakozásoknak megfelelően alakult-számol be a Világgazdaság.

Magyarországon egyenlőre nehezebb meghatározni a felső vezetők fizetéseit, mint Nyugat-Európában, vagy az Egyesült Államokban, mindazonáltal elmondható, hogy itthon a cég teljesítményéhez kapcsolódó juttatások – amelyek az alapfizetésen felül jelentkeznek – legalább 20-25 százalékát teszik ki a felső vezetők béreinek. Ettől lényegesen nagyobb mértékű, a cég teljesítményétől függő pluszjuttatások is elképzelhetők, ami akár az alapfizetés többszöröse is lehet. Ezek függvényében a vezetők saját zsebükön érezhetik a cég teljesítményét.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.