2002. április 3. 11:00

A globális recesszió az idén a felső vezetők jövedelmét is megtizedeli.

A globális recesszió az idén a felső vezetők jövedelmét is megtizedeli.

Amerikai elemzők szerint az USA-beli cégek 40 százalékánál fogják radikálisan vissza a topmenedzserek juttatásait, 10 százalékuknál egyáltalán nem kapnak prémiumot a főnökök. Magyarországon az elmúlt években több hazai cég vezetői is a saját pénztárcájukon érezték, hogy a cég eredménye nem a korábbi várakozásoknak megfelelően alakult-számol be a Világgazdaság.

Magyarországon egyenlőre nehezebb meghatározni a felső vezetők fizetéseit, mint Nyugat-Európában, vagy az Egyesült Államokban, mindazonáltal elmondható, hogy itthon a cég teljesítményéhez kapcsolódó juttatások – amelyek az alapfizetésen felül jelentkeznek – legalább 20-25 százalékát teszik ki a felső vezetők béreinek. Ettől lényegesen nagyobb mértékű, a cég teljesítményétől függő pluszjuttatások is elképzelhetők, ami akár az alapfizetés többszöröse is lehet. Ezek függvényében a vezetők saját zsebükön érezhetik a cég teljesítményét.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.