2002. június 27. 12:13

Az ez év végére tervezett 5,5 százalékos inflációt tarthatónak nevezte Járai Zsigmond.

Lehetséges kompromisszum lenne az inflációs pályában, ha a fogyasztói áremelkedés jövő év végére tervezett 3,5 százalékos mértékét 4,5 százalékra emelnék - mondta Járai Zsigmond, a jegybank elnöke csütörtökön azt követően, hogy Mádl Ferenc köztársasági elnököt tájékoztatta a gazdaság helyzetéről.

Járai Zsigmond közölte: a köztársasági elnöknek elmondta, hogy a magyar gazdaság helyzete jó, azonban vannak nyugtalanító jelek, mivel az infláció kicsit lassabban csökken a vártnál.

A jegybank elnöke elmondta, hogy a kormánnyal még nincs megegyezés a tervezett inflációval kapcsolatban. Ugyanakkor a jegybank úgy véli, hogy a 4,5 százalékos jövő év végi infláció a kormány számára is elfogadható lenne. - Ez az inflációs mérték ugyanis a jelenlegi monetáris feltételekkel is elérhető - tette hozzá. Az ez év végére tervezett 5,5 százalékos inflációt ugyanakkor tarthatónak nevezte Járai Zsigmond.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.