2001. november 21. 11:00

Az éves átlagos infláció idén 9,4 százalék l esz - mondta Járai Zsigmond, a jegybank elnöke szerdán az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának ülésén.

Az éves átlagos infláció idén 9,4 százalék l
esz - mondta Járai Zsigmond, a jegybank elnöke szerdán az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának ülésén. A jegybankelnök a jövő évi éves átlagos infláció mértékét hat százalék alattira becsülte.

A monetáris politika alapvetően változatlan marad 2002 végéig - mondta az elnök. Elmondta: jövőre enyhén felértékelődő forintra és az inflációval arányosan csökkenő kamatokra számítanak. Szekeres Imre, a bizottság szocialista elnöke elmondta, hogy a kormány előzetes prognózisa szerint az éves átlagos inflációnak 6-7 százalékosnak kellett volna lennie, ez a mutató azonban várhatóan 9,5-9,8 százalék körül alakul. Ez Szekeres Imre szerint a következő évre is rossz előjel. A szocialista politikus elmondta, hogy a folyamatokat kedvezőtlennek tekinti, de nem tartja jóvátehetetlennek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.