2001. december 29. 11:00

A hazai igények kielégítésére szakosodott kis- és közép vállalkozásokat (kkv) csekély mértékben érintette a világgazdasági dekonjunktúra.

"Javuló gazdasági közérzetük" jelen körülmények között indokoltnak és reálisnak látszik - állapítja meg az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet legújabb elemzésében.

Az Ecostat "Kis- és középvállalatok konjunktúra-indexe" 2001 decemberében 48,7 százalék volt, ami az év egyik legmagasabb értéke. Ennél magasabb, 49,5 százalék csupán április-májusban volt, tehát javult a kkv-k gazdasági közérzete. A kis- és középvállalkozói szektor rövid távú gazdasági várakozásait megjelenítő index értéke - az októberi kismértékű visszaeséstől eltekintve - augusztus óta nő. Amennyiben megvalósul a kormány 2002-re tervezett 2-3 százalékos reálbér-emelési elképzelése, úgy a fizetőképes belföldi kereslet további bővülése élénkíteni fogja a szektor értékesítési tevékenységét.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.