<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Új autógyár épül Magyarországon, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Új autógyárat épít a Mercedes keckeméti gyára mellé - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. A miniszter bejelentése szerint a korábban közöltnél sokkal nagyobb beruházás lesz. Kecskeméten felépülő új autógyár teljes beruházási összege 1 milliárd euró (313 milliárd forint) lesz. A rövid időn belül bejelentett, immár második bővítés a tavasszal közöltnek a kétszerese, az akkor ismertett beruházás ugyanis 185 milliárd forintról szólt. Az is kiderült, hogy az új üzem 2500 embernek ad majd munkát. A beruházáshoz a magyar kormány 12,9 milliárdos támogatással járul hozzá.

Jelenleg ilyen autókat gyártnak Kecskeméten

A miniszter megjegyezte, hogy az április végén tett beruházás bejelentésekor, melynek keretében a Mercedes új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét, már tárgyaltak az újabb bővítésről. Akkor egyébként arról született megállapodás, hogy 2018-ig új karosszériaüzem épül, a magyarországi telephely hatékony és innovatív berendezésekkel bővül. A 99 ezer négyzetméter alapterületű új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít a Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler AG. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás.

A most bejelentett beruházás keretében három üzemcsarnokból álló, rugalmas gyártásra képes gyárat épít Kecskeméten a Daimler AG, ahol évente 150 ezer autó gördülhet majd le a futószalagokról. A rugalmas gyártás azért fontos, mert az igényektől függően több modellt is elő tudnak majd állítani az új üzemben.

A Mercedes igazgatóságának tagja, Markus Schäfer méltatta a kecskeméti gyárat, amelynek történetét igazi sikersztorinak tartják a Daimlernél. Mint mondta, a kecskeméti egység fontos pillére a cég gyártási hálózatának.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.