2016. július 29. 08:13

Új autógyár épül Magyarországon, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Új autógyárat épít a Mercedes keckeméti gyára mellé - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. A miniszter bejelentése szerint a korábban közöltnél sokkal nagyobb beruházás lesz. Kecskeméten felépülő új autógyár teljes beruházási összege 1 milliárd euró (313 milliárd forint) lesz. A rövid időn belül bejelentett, immár második bővítés a tavasszal közöltnek a kétszerese, az akkor ismertett beruházás ugyanis 185 milliárd forintról szólt. Az is kiderült, hogy az új üzem 2500 embernek ad majd munkát. A beruházáshoz a magyar kormány 12,9 milliárdos támogatással járul hozzá.

Jelenleg ilyen autókat gyártnak Kecskeméten

A miniszter megjegyezte, hogy az április végén tett beruházás bejelentésekor, melynek keretében a Mercedes új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét, már tárgyaltak az újabb bővítésről. Akkor egyébként arról született megállapodás, hogy 2018-ig új karosszériaüzem épül, a magyarországi telephely hatékony és innovatív berendezésekkel bővül. A 99 ezer négyzetméter alapterületű új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít a Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler AG. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás.

A most bejelentett beruházás keretében három üzemcsarnokból álló, rugalmas gyártásra képes gyárat épít Kecskeméten a Daimler AG, ahol évente 150 ezer autó gördülhet majd le a futószalagokról. A rugalmas gyártás azért fontos, mert az igényektől függően több modellt is elő tudnak majd állítani az új üzemben.

A Mercedes igazgatóságának tagja, Markus Schäfer méltatta a kecskeméti gyárat, amelynek történetét igazi sikersztorinak tartják a Daimlernél. Mint mondta, a kecskeméti egység fontos pillére a cég gyártási hálózatának.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.