2p

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy a Groupama International S.A. (Groupama) 100 százalékos, közvetlen befolyásoló részesedést szerezzen az OTP Garancia Biztosító Zrt.-ben (OTP Garancia) - az erről szóló határozat kedden jelent meg a felügyelet honlapján.

A PSZÁF a határozatában kötelezi a Groupamát, hogy a közötte és az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. valamint a Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt. között létrejött részvény-átruházási szerződést - annak megkötésétől számított 30 napon belül - küldje meg a felügyeletnek.

Az OTP Bank 2007. december 21-én tette közzé, hogy biztosítói partnert keres, amely megvásárolná az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait. Az ügylet létrejöttének a híre február 11-én jelent meg a BÉT hivatalos honlapján. Az akvizíció és a disztribúciós partnerség teljes ellenértéke 164 milliárd forint, ami csaknem 617 millió eurónak felel meg.

A Groupama vállalta az OTP Garancia részvényei 100 százalékának, továbbá az OTP Garancia romániai, szlovákiai és bulgáriai leányvállalataiban az OTP Bank Nyrt. helyi leányvállalatai tulajdonában álló kisebbségi részesedések megvásárlását. A bankbiztosítási partnerség induló ideje 20 év, amely megújítható.

Az OTP és a Groupama közötti stratégiai együttműködés részeként és bizonyos feltételek teljesülése esetén, a Groupama vállalta, hogy az OTP-ben két lépcsőben legfeljebb 8 százaléknyi részesedést szerez.

A tranzakció elősegítése érdekében, a felek által megkötendő megállapodásoktól, valamint a tranzakció zárásától függően, a Deutsche Bank AG, London Branch a tranzakció zárásakor a Groupama részére átad körülbelül öt százaléknyi OTP részvényt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!