<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy a Groupama International S.A. (Groupama) 100 százalékos, közvetlen befolyásoló részesedést szerezzen az OTP Garancia Biztosító Zrt.-ben (OTP Garancia) - az erről szóló határozat kedden jelent meg a felügyelet honlapján.

A PSZÁF a határozatában kötelezi a Groupamát, hogy a közötte és az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. valamint a Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt. között létrejött részvény-átruházási szerződést - annak megkötésétől számított 30 napon belül - küldje meg a felügyeletnek.

Az OTP Bank 2007. december 21-én tette közzé, hogy biztosítói partnert keres, amely megvásárolná az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait. Az ügylet létrejöttének a híre február 11-én jelent meg a BÉT hivatalos honlapján. Az akvizíció és a disztribúciós partnerség teljes ellenértéke 164 milliárd forint, ami csaknem 617 millió eurónak felel meg.

A Groupama vállalta az OTP Garancia részvényei 100 százalékának, továbbá az OTP Garancia romániai, szlovákiai és bulgáriai leányvállalataiban az OTP Bank Nyrt. helyi leányvállalatai tulajdonában álló kisebbségi részesedések megvásárlását. A bankbiztosítási partnerség induló ideje 20 év, amely megújítható.

Az OTP és a Groupama közötti stratégiai együttműködés részeként és bizonyos feltételek teljesülése esetén, a Groupama vállalta, hogy az OTP-ben két lépcsőben legfeljebb 8 százaléknyi részesedést szerez.

A tranzakció elősegítése érdekében, a felek által megkötendő megállapodásoktól, valamint a tranzakció zárásától függően, a Deutsche Bank AG, London Branch a tranzakció zárásakor a Groupama részére átad körülbelül öt százaléknyi OTP részvényt.

MTI/Menedzsment Fórum