2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A jövő évben indítja be a Balaton szelet elnevezésű csokoládémárka értékesítési folyamatát a Kraft Foods Hungária Kft. Mint ismert, az amerikai Kraft International az ősszel vásárolta meg a francia Danone-tól a cég Danone Biscuits (DB) elnevezésű keksz-, snack- és gabonapehely-üzletágát, számol be a Világgazdaság.

A tranzakció Magyarországon a Győri Keksz Kft.-t érinti, amely eddig a Danone százszázalékos tulajdonában volt. Az Európai Bizottság az akvizícióhoz azzal a feltétellel járult hozzá, ha a Kraft értékesíti a Balaton márkát.

Az Európai Bizottság azért írta elő a Balaton márkanév eladását, mert megítélése szerint a Kraft és a DB összefonódása veszélyeztetné a versenyt az egységes uniós piacon. Ez a helyzet Magyarországon azért állna elő, mert a Kraft – a nemzetközi termékek mellett – számos hazai csokoládémárkát is forgalmaz. A bizottság szerint e magyar csokoládék között megszűnne a verseny, ha a Balaton is a Krafthoz kerülne.

A Kraft Foods Hungária jelenleg azokat az intézkedéseket vezeti be, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a cég megfeleljen az EB elvárásainak – közölték a társaság illetékesei. A bizottság döntése szerint a Balaton márkát 2008-ban kell eladni. Amíg a vevő kiléte biztossá nem válik, és az értékesítés nem történik meg, a márkát a Kraftnak a cég más termékeitől, tevékenységeitől elkülönítetten kell kezelnie.

Ezt az EB által kinevezett uniós megbízott felügyeli majd. E megoldás célja, hogy a Balaton szelet az értékesítésig is versenyképes és a fogyasztók számára vonzó maradjon. A közelmúltbeli hírek szerint a terméket több hazai édességgyártó és -forgalmazó cég is vonzónak találja, de a Kraft egyelőre egyikükkel sem kezdett konkrét értékesítési tárgyalásokat, számol be a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!