2002. július 1. 14:55

Úgy tűnik a holland távközlési óriásvállalat, a KPN veheti meg a csődbe jutott holland KPNQwest vagyontárgyait.

A holland távközlési óriásvállalat, a KPN, és nem a közelmúltban a vételtől meghátráló amerikai AT and T távközlési óriás veheti meg a csődbe jutott holland KPNQwest - a legnagyobb európai optikai kábeles adatszolgáltató - vagyontárgyait, elsősorban a mintegy 25 ezer kilométeres adatközlő kábelhálózatot - jelentette a Reuters hétfőn.

A KPN a KPNQwest létrehozója és fő részvényese, s már korábban is jelezte, hogy utóbbi bizonyos részeinek felvásárlása érdekelné. Most azonban már a teljes átvétel került napirendre és a KPNQuest felszámolói is egyetlen vevőt szeretnének találni a hálózati vállalkozásra, mely elsősorban annak köszönhetően működik jelenleg is, hogy a KPN, más távközlési társaságok támogatásával, elegendő készpénzt folyósítottak a KPNQuest részére a neki szállítók követeléseinek kielégítéséhez. A múlt hónap elejére a kábeles adatszolgáltatónak hitelező bankok beszüntették a cég finanszírozását. Iparági források akkor azt jósolták, hogy a vállalat napokon belül befejezi tevékenységét, hiszen május végén bejelentette a csődöt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.