<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Jogszabály-módosítást kezdeményez Tukacs István, a válságövezetek kezelésével megbízott kormánybiztos, amelynek célja, hogy a csekély összegű munkaügyi bírsággal sújtott cégek ne legyenek teljesen kizárva a támogatási és pályázati rendszerből.

Jogszabály-módosítás szükségességét jelezte a Tukacs István, a válságövezetek kezelésével megbízott kormánybiztos a kabinetnek a közép-, dél- és nyugat-dunántúli régiók foglalkoztatási helyzetéről szóló jelentésben - erről maga az érintett számolt be a kormányszóvivő tájékoztatón csütörtökön.

Tukacs István elmondta: a jogszabály-módosítás célja, hogy a csekély összegű munkaügyi bírsággal sújtott cégek ne legyenek teljesen kizárva a támogatási és pályázati rendszerből.

Sok multi jelentett be leépítést

E térségben koncentráltan jelentkezik a munkanélküliség, a kormány által szerdán meghallgatott jelentés szerint - közölte a kormánybiztos. A dunántúli régiócsoportban koncentráltan vannak jelen a multinacionális cégek, amelyek az elmúlt negyedévben e térségben összesen mintegy tízezer fős csoportos létszám-leépítési szándékot jeleztek - jelentette ki Tukacs István.

A kormánybiztos szavai szerint döntően a piacaikban megrendült, azokat elvesztő elektronikai, elektrotechnikai, hírközléssel foglalkozó cégek és beszállítóik jelezték elbocsátási szándékukat.

A közép-dunántúli régiót különösen sújtotta a válság

A válság kezdete után, főként a közép-dunántúli régióban döntő változás következett be a foglalkoztatási viszonyokban: a csoportos létszámleépítések száma a tavalyi utolsó negyedévben a 2007-es hasonló időszakhoz képest 13-szorosára emelkedett - közölte Tukacs István.

A politikus azt mondta: a fejlesztési forrásokból e csoport régiónként 40-45 milliárd forintot pályázott meg és nyert el, és régiónként 20 milliárd forintot fordítottak a munkaügyi szervezetek aktív munkaerő-piaci eszközökre.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.