Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Közös hitelkártya-program kialakításáról állapodott meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a mikrovállalkozások olcsó hitelhez juttatása érdekében.

A programhoz állami kamattámogatást igényelnek, és a rossz adósok büntetése a cég nevének nyilvánosságra hozatala lenne.

Az érdekképviseletek vezetői elmondták: a vállalkozói hitelkártya nem államilag garantált kártya lenne, hanem a programban részt vevők garancialapot hoznának létre, amelyet a Hitelgarancia Rt. működtetne. Ugyanakkor Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke hangsúlyozta: kamattámogatást kérnek a kormánytól a konstrukcióra, és azt szeretnék, ha a vállalkozói hitelkártya ugyanolyan kedvezményes lenne, mint a meglévő mikrohitelek.

A kártyát a két szervezet bocsátaná ki, és attól lenne olcsó, hogy a kamara és a VOSZ szervezetei bekapcsolódnának az előminősítésbe és az ügyintézésbe. Demján Sándor elmondta, hogy egyelőre a bankok hozzáállása vegyes, de szerinte a pénzintézetek érdekeltek a program sikerében, mert a hitelt kapó vállalakozók a hitelezésben részt vevő bankoknál vezetnék számláikat.

Parragh László, a kamara elnöke elmondta: a vállalkozói kártya-szerződésben kikötik, hogy a rossz adósok nevét nyilvánosságra hozhatják. Ettől Demján Sándor a fizetési morál javulását várja.

A tervek szerint az indulásnál majd 1 millió forintot vehetnének fel a kártyatulajdonosok rövid lejáratra, de ez az összeg az idők folyamán emelkedhet. Becslések szerint a kártyát 100-300 ezer vállalkozó venné igénybe. A kamara és a VOSZ vezetőinek becslése szerint a kártya hat hónap múlva kibocsátható lehetne.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.