2001. november 12. 11:00

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya október végére 277,5 milliárd forintra nőtt, így az első tíz havi deficit az éves előirányzat 56,3 százaléka.

Összességében 2001 októbere folyamán az államháztartási hiány 42,4 milliárd forintot tett ki. A központi költségvetés hiánya október folyamán 24,3 milliárd forinttal emelkedett, és így az első tíz hónapban a központi költségvetés deficitje 194,9 milliárd forint volt, ami az éves előirányzat 40,5 százaléka.

Tavaly az első tíz hónapban az államháztartásban összesen 178,5 milliárd forint deficit alakult ki, ami akkor az éves előirányzat 39,9 százaléka volt, a központi költségvetés az elmúlt év első tíz hónapjában 105,9 milliárd forint hiánnyal zárt, ami akkor az éves előirányzat 28,7 százaléka volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.