2002. július 18. 10:39

Most, hogy végre online is vásárolhatunk, miért ne fizethetnénk is ilyen módon? A valódi elektronikus fizetés azonban a szakemberek szerint még hosszú út előtt áll, és sok kérdést vet fel.

A szakember úgy véli, előbb vagy utóbb a bankok is kénytelenek beállni az e-business-t alkalmazók sorába. Csak a múlt hónapban 15 pénzügyi vállalat kezdte el a Project Eleanor web alapú rendszer tesztelését. Ennek segítségével kifizetések, átutalások és egyéb tranzakcióval kapcsolatos adatok továbbítása történhet közvetlenül a bankon keresztül. A projectet egy pénzügyi intézetek által finanszírozott cég alapította, a B2B kereskedelem előmozdítása érdekében.

Bármikor elkezdhetjük az elektronikus úton történő fizetést, de kérdéses, hogy felkészültünk-e már kereskedelmi partnereinkkel és bankunkkal egyetemben, hogy valóban meg is tegyük a szükséges lépéseket?

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.