2002. március 27. 11:00

Limitálnák a Széchenyi-hitelkártyával történő napi készpénzfelvételt – értesült lapunk banki forrásból. Elképzelhető, hogy kártyánként százezer forint lenne a korlát. A programban részt vevő bankoknak az egységes bevezető marketingkampányhoz nettó 33–50 millió forinttal kell beszállniuk.

Banki körökben nehezen megvalósíthatónak tartják a Széchenyi-kártya áprilisi indulását – értesültünk pénzintézeti forrásból. Úgy vélik, sok még a nyitott kérdés. Attól is tartanak, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által a program bonyolítására alapított Ka-Vosz Rt.-nek fizetendő díj megdrágítja a kártyát, és csökkentheti a termék piacképességét.

Mint a Világgazdaság beszámol róla a várható jövedelmezőség vizsgálatánál több tényezőt is figyelembe vettek. Így azt, hogy a bankkártya és az adatszolgáltatási fejlesztések költségeit is fizetniük kell. Pályázati feltétel volt, hogy a kártya bevezető marketingkampányához 3, vagy több hitelintézet részvétele esetén egyenként 33 millió forinttal kell hozzájárulni, háromnál kevesebb bekapcsolódása esetén pedig 50 millióval.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.