2002. április 4. 11:00

A magyar vasutak versenyképességének megőrzése az Európai Unióban is szükséges és ezt segíti a nyugat-európai vasútvonalakon is közlekedni képes kétáramnemű mozdonyok beszerzése.

A magyar vasutak versenyképességének megőrzése az Európai Unióban is szükséges és ezt segíti a nyugat-európai vasútvonalakon is közlekedni képes kétáramnemű mozdonyok beszerzése - mondta Manninger Jenő, a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára szerdán az első kétáramnemű mozdony átadása alkalmából rendezett ünnepségen, a Nyugati pályaudvaron.

A MÁV tíz, a GYSEV öt kétáramnemű mozdonyt vásárolt a Siemenstől 12 milliárd forintért. A tranzakcióra a kormány pénzügyi garanciát vállalt. A tervek szerint 2002 végéig szállítja le a Siemens a megrendelt mozdonyokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.