2002. április 9. 11:00

2002 most elmúlt, tizennegyedik hetében összesen 824 munkavállalási engedélyt adtak ki külföldi állampolgároknak, mintegy 20 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában.

A Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint 2002 most elmúlt, tizennegyedik hetében összesen 824 munkavállalási engedélyt adtak ki külföldi állampolgároknak, mintegy 20 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Gazdasági Minisztérium.

A január elseje óta kiadott új engedélyek száma ezzel 10.936-ra emelkedett. A közlemény szerint az eddigi tendenciát az év egészére vetítve valószínűsíthető, hogy a kiadott engedélyek száma 2002-ben nem éri majd el a 81 ezres felső korlátot.

A tárca emlékeztet arra, hogy a gazdasági miniszter 81 ezer főben határozta meg az egyidejűleg Magyarországon foglalkoztatható külföldi állampolgárok létszámát. A lejárt érvényességű engedélyek számát is figyelembe véve országosan még 39.968 engedély kiadására van lehetőség. Az idén kiadott engedélyek között 17 olyan kérelem szerepelt, amelyet a kedvezménytörvény alapján nyújtottak be.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.