2002. március 27. 11:00

December és február között a munkanélküliek száma éves összehasonlításban 17,5 ezerrel 230,4 ezerre csökkent - közölte a KSH. A nemzetközi munkaügyi szervezet, az ILO ajánlása szerint számított munkanélküliségi ráta 5,7%-volt; a munkavállalási korú népesség 63,4%-a képviseltette magát a munkaerőpiacon.

December és február között a munkanélküliek száma éves összehasonlításban 17,5 ezerrel 230,4 ezerre csökkent - közölte a KSH. A nemzetközi munkaügyi szervezet, az ILO ajánlása szerint számított munkanélküliségi ráta 5,7%-volt; a munkavállalási korú népesség 63,4%-a képviseltette magát a munkaerőpiacon. A foglalkoztatottak száma az utóbbi három hónap átlagában 3 millió 821 ezer főt tett ki.

A munkanélküliek 45,8%-a egy éve, vagy annál régebben keresett állást, a tartósan munkanélküliek aránya 3,7 százalékponttal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A munkanélküliség átlagos időtartama 15,7 hónap volt, valamivel rövidebb, mint egy évvel ezelőtt.

A 15-24 éves fiatalok aránya az összes munkanélkülieken belül 22,4%, az e korcsoportba tartozók munkanélküliségi rátája 10,6% volt, ami 0,9 százalékpontos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Február végén a regisztrált munkanélküliek száma 381 ezer volt, közülük 136 ezer fő kapott munkanélküli-járadékot, 19 ezren jövedelempótló támogatást kaptak, míg az utóbbit felváltó rendszeres szociális segélyben 103 ezren részesültek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.