2002. július 18. 19:59

Budapest közép- és hosszú távú közlekedéspolitikai fejlesztéseit taglaló tanácskozást tartottak a napokban, melyen számos a főváros dinamikus fejlődésben kulcsszerepet játszó kérdésben fejtették ki véleményüket a résztvevők.

Dr. Csillag István és Demszky Gábor egyetértett abban, hogy legkésőbb ez év őszéig rendbe kell tenni a 4-es metró ügyét, hogy annak építése mielőbb elkezdődhessen. Az időközben született hatósági állásfoglalások alapján szükséges, hogy a 4-es metró tervezett vonalát két újabb metróállomással hosszabbítsák meg. Máskülönben ugyanis nem valósítható meg a frekventált szerepet betöltő, de rendkívül rossz állapotban lévő Thököly út teljes körű rekonstrukciója, nem enyhül a mostanára már elviselhetetlen mértékű forgalmi torlódás a környező közutakon és megoldatlan marad a külső lakótelepek tömegközlekedési kapcsolata a belső városrészekkel. Szóba került a tanácskozáson a Budapestet elkerülő körgyűrű továbbépítésének menete is.

A főváros elsődlegesnek tartja az északi MO-ás híd megépítését, valamint a pesti oldalon történő folytatását. Megállapították ugyanakkor, hogy Budapest életképességének megtartása érdekében nélkülözhetetlen még egy északi híd megépítése Újpest - Aquincum térségében. Az új híd és a csatlakozó úthálózat része lenne a tervezett Körvasútsori körútnak, kapcsolatot teremtene Budapest északi kerületei között, összekapcsolná az új 10-es számú főutat az M3-as autópályával - és ezáltal belátható időn belül nagyságrendileg javítaná a közép-magyarországi északi régiók lakosságának közlekedési lehetőségeit is.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.