2002. július 2. 12:47

Az Enron, a WorldCom, a Xerox után most a Vivendi kerülhet a vizsgálatok kereszttüzébe, mivel elterjedt, hogy 1,5 milliárd euróval kozmetikázta mérlegét.

A Vivendi Universal a francia Le Monde című lap szerint a társaság megpróbálta kedvezőbb színben feltüntetni tavalyi gazdálkodási adatait: 1,5 milliárd euróval javította mérlegét egy igen bonyolult ügyletsorozattal, amelybe a brit BSyB fizetőstévé részvényeit is belevonta.

A céget emellett a Moody's hitelminősítő is „büntette”, mivel adósságának besorolását „bóvli” kategóriába rontotta. Ennek következtében a mai tőzsdei kereskedés során , a francia-amerikai médiaóriás kilenc milliárd eurót vesztett kapitalizációjából ma.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek november legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 528 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.