TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 9. 15:01

Márciusban 56 százalékkal több autót adtak el Kínában, mint egy évvel korábban, a kormány fogyasztást ösztönző intézkedései még mindig erősen éreztetik hatásukat - tájékoztatott a kínai autógyártók szövetsége (CAAM) pénteken.

Az év harmadik hónapjában 1,74 millió darab gépkocsit adtak el, ami 55,79 százalékos növekedésnek felel meg éves viszonylatban. Ezzel az első negyedéves eladások száma 4,61 millióra emelkedett, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 71,78 százalékos bővülést mutat.

Személyautókból márciusban 63,22 százalékkal kelt el (több mint 1,26 millió darab), amivel a negyedéves eladások 3,52 millió fölé emelkedtek. Ez 76,34 százalékkal több mint 2009 első negyedévében. A kínai kormány tavaly 10 százalékról 5 százalékra csökkentette a kis autók forgalmi adóját, majd az idén ezt visszaemelte 7,5 százalékra. A kereslet a jelek szerint azonban töretlen.

A CAAM jelentése szerint márciusban 1,73 darab autót gyártottak Kínában, ami 57,69 százalékos növekedésnek felel meg éves viszonylatban, s az első negyedévben ez a szám 4,55 millió darabra nőtt. Az emelkedés mértéke 77 százalékos volt. A közbiztonsági minisztérium ugyancsak pénteki közlése szerint Kínában 205 millió regisztrált járművezető van, és 22 millióan rendelkeznek egy évesnél fiatalabb jogosítvánnyal. A vezető engedéllyel rendelkezők 80 százaléka 26-50 év közötti.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.