2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Zöldárammal fogja üzemeltetni összes adatközpontját az SAP- jelentette be a szoftvergyártó.

A megújuló energiával működő adatközpontokkal az SAP csökkenteni kívánja a CO2 kibocsátását, mely növekedett azáltal is, hogy egyre több vállalat veszi igénybe a felhő megoldásait. Az adatközpontok energiafelhasználása 173 gigawatt óra volt tavaly. Ez 45 ezer magyar család éves áramfogyasztásával egyezik meg.

A szoftvercég egyúttal megerősítette korábbi célját, hogy 2020-ra a 2000-es évek kibocsátására fogja mérsékelni CO2 emisszióját. Ennek érdekében több kezdeményezést is elindított. Ezek közé tartozik például elektromos autók vásárlása, környezettudatos minőségirányítási rendszer bevezetése (az SAP irodák közül elsőként szerezte meg a budapesti az EMS ISO 14001 certifikációt), telekocsizást segítő alkalmazás kifejlesztése.

A szoftvercég integrált éves jelentése kiemeli, hogy mivel ügyfelei rendszereit is a saját adatközpontjaiból hostolja, e vállalatoknál nem jelentkezik az az energiafogyasztás, mely az SAP rendszerek üzemeltetése során korábban náluk merült fel. Egyúttal azt is, hogy a vállalat dolgozóinak 89 százaléka ért egyet azzal, hogy az SAP stratégiai prioritásként tekint a fenntarthatóságra.

"A felhő fele mozduló üzleti modellünk természetes következménye, hogy elkötelezzük magunkat a megújuló energiával működtetett adatközpontok felé" - mondta Peter Graf, az SAP fenntarthatósági vezetője.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!