2016. szeptember 13. 12:58

A General Motors (GM) tömegeknek szánt "olcsó" elektromos kompakt modellje, a Chevrolet Bolt 380 kilométeres hatótávval rendelkezik majd - közölte a GM.

Az U.S. Environmental Protection Agency környezetvédelmi hivatal mérései szerint a Chevrolet Bolt egy feltöltéssel 238 mérföldet (383 kilométer) képes megtenni. Az autó akkumulátorait a háztartási elektromos hálózatról 9,3 óra alatt lehet teljesen feltölteni a GM tájékoztatása szerint.

Az autó az idei év vége felé kerül kereskedelmi forgalomba 37,5 ezer dolláros áron és az Egyesült Államokban 7,5 ezer dollár elektromos autókra nyújtott szövetségi adókedvezményt lehet rá igénybe venni.

A konkurensek közül a legolcsóbb Tesla S modell 210 mérföldet (336 kilométer) képes megtenni és 66 ezer dollárba kerül az adókedvezmény előtt. A Tesla Model S P100D pedig 315 mérföldet (507 kilométer) tesz meg egy feltöltéssel, de 134,5 ezer dollárba kerül az adókedvezmény előtt. A Tesla a jövő év végén mutatja be Model 3 nevet viselő "olcsó" tömegmodelljét, ami 35 ezer dollárba fog kerülni az adókedvezmény előtt és 215 mérföld (346 kilométer) lesz a hatótávja.

Mindenki a Tesla trónjára tör

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés