TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Napi 200 ezer forintos keresetet garantál a Facebookon terjedő stikli, mellyel állítólag már magyarok tömegei gazdagodtak meg mesésen. Frissítés: Gattyán György már megtette a jogi lépéseket az oldal üzemeltetői ellen.

Sok színes átverésbe botlottunk már a Facebookon, de olyanba még nem, ami azzal csábított volna, hogy a pornóból meggazdagodott magyar üzletember-playboy, Gattyán György nyugdíjba ment, és most megosztja a vagyonszerzés titkát, ami "kiakasztja a top vállalatokat". Most ez is megtörtént, a közösségi oldal egy hirdetése kecsegtetett gyakorlatilag semmittevéssel előteremthető mesés vagyonnal. Ez annyira izgalmasnak tűnt, hogy a riasztás sem érdekelt bennünet, miszerint kétes hátterű a szájt. Persze, hogy kattintottunk!

A reklám egy, az url-jében még The Financial Start-nak, betöltés után viszont már Facebook News-nak nevezett oldalra dob át, ahol rögtön az egekbe ugrik az ember pulzusa. Na nem azért, mert beindul a pénzeső, hanem mert stresszeléssel kezd az szájt: alul beindul egy számláló, mely jelzi, hogy 24 perc 59 másodperc múlva az összes pozíció betelik, szóval ha meg akarjuk csinálni a szerencsénket, akkor siessünk. A számláló lejártával persze nem történik semmi, az oldalra való ráfrissítéssel további értékes félórák nyerhetők. De a hirtelen támadt rémületet amúgy is hamar visszaelőzi a lelkesedés, amint az ember nekiáll feldolgozni a szájt szövegét.

"A milliárdos Gattyán György felfedi a könnyű trükköt, mellyel otthonról is dolgozhat" - szól a Bentley előtt lazázó üzletember feje felett a köszöntő, majd az alcímben azt is megtudtuk, hogy a magyarok ezzel a gattyáni módszerrel nem is egy bombajó, hanem szimplán egy átlagos napon keresnek meg 200 ezer forintot, egyből ott is hagyják a munkájukat.

A szöveg az erős kezdés után sem laposodik el, leírja, hogy ez a biznisz olyan lehetőség, mintha az internet születésekor megvettük volna a google.com domaint. Sőt, annál még százszor(!!!) jobb is, és az emberiség 99,9 százaléka nem tud róla, pedig hát "szó szerint" bárki belevághat.

A folytatás sem kevésbé izgalmas, hiszen megszólal maga Gattyán György is, akiről kiderül, hogy titkának feltárásával nem csak a nemzetet kívánja megmenteni, de mintegy mellékesen a kormány megbuktatásán is dolgozik, csak ő nem civil szervezeteket támogat a handabandázásban, hanem egyenesen a nép kezébe adja a megoldást.

"Még veszélyes is erről beszélni, mert a hatalom nem akarja, hogy az átlagos magyar ekkora vagyonra tegyen szert. Mert minél vagyonosabb a nép, annál kevésbé erősek ők maguk. Utálnak azért, hogy ezt megosztom!"

Az említett hirdetés visszaél Gattyán György nevével és képmásával valamint súlyosan sérti Gattyán György illetve a Docler csoport jó hírnevét, üzleti érdekeit. A cikk megtéveszti olvasóit, hiszen Gattyán György nem nyilatkozott az érintett oldalnak és ahhoz sem járult hozzá, hogy – a szerzői jog által védett – fotóját felhasználják. Az ügyben a jogi osztályunk már megtette a szükséges lépéseket, azaz az oldal illetve az érintett cikk törlésére vonatkozó jogi felszólítást küldtünk a valótlanságot tartalmazó site domain regisztrátorának, az eredeti oldal tulajdonosának, illetve a tárhely szolgáltatójának is. A jogsértő magatartás azonnali megszüntetését kértük!

- áll a Docler lapunkhoz kedden eljuttatott állásfoglalásában, hozzátéve, hogy ugyanezt fogja tenni a cég többi, nemzetközi irodája is.

Ki hitte volna, hogy Soros Györgynél is van rosszabb?

De ez eddig még mindig túl ködös, túl megfoghatatlan, és még mindig nem eléggé meggyőző, úgyhogy jön egy ember, aki már megtollasodott a módszerből, hogy valljon a sikereiről. Ő pedig a - nyilván romániai kiküldetésben élő - bukaresti Kovács Bence, aki tavaly júliusban elveszítette az állását, de augusztusban jelentkezett a programra, és most már mesésen gazdag, tehát boldog is feleségével és két gyerekével együtt. Itt egy fénykép Kovács "Stockfotó" Bencéről és a hirtelenjött anyagi biztonságtól megrészegült családjáról:

Bencének még a fizetési csekkje is itt van, mint megdönthetetlen bizonyíték:

Ennyi hergelés után Bence végre előáll a farbával, és elmondja, mi is ez az egész. Ez az új piac alapjaiban véve bináris opciókkal való kereskedést jelent, tehát Bence és még megannyi sikeres magyar eszközök, áruk, részvények vagy deviza az elvárható irányba való elmozdulásába fektet be. Bence hozzáteszi, hogy mivel ez még teljesen szűz piac, nincs rivális, dől a pénz, mint a rohadt nád.

Még mindig szkeptikusak vagyunk? Akkor vessünk egy pillantást az oldal alján az elégedett és sikeres Facebook-sikerkommentelők sikerkommentjeire, melyeknél jobban semmi sem garantálja a sikert:

A kommentek fölött videónak tűnő kép van, ami elvileg elindítana minket a napi minimum 200 ezres kereset útján. Ez valójában egy link, mely kattintásra átdob egy regisztrációs oldalra, ahol egyből fel is iratkozhatunk, és megindulhat a kormány megdöntéséhez közel vivő vagyonosodás. Bolondok lennénk kihagyni!

Disclaimer: ez természetesen mind hülyeség, az oldal átverés, és szándékosan nem linkeljük be, nehogy bárki is komolyan vegye, és rákattintson. A The Financial Start oldal pusztán ezen a címen nem érhető el, a reklámra kattintás egyből egy aloldalra visz. Gattyán György mondjuk valóban tud otthonról végezhető munkákat ajánlani, de azok egészen más jellegűek, és egyelőre alkalmatlanok a kormány megdöntésére.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.