2002. július 3. 13:00

Kiszámítható pályára kívánja állítani a kormányzat a forint árfolyamát a termelékenység, a jövedelemkiáramlás és az infláció összehangolásával - mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter.

A Magyar Ipari Konszernek Országos Szervezetének ülésén a miniszter a kormány szándékaira utalva elmondta: a jegybankot arról kell meggyőzni, hogy nem csak "egyedül küzd az inflációval és a kiáramló jövedelemmel szemben".

Véleménye szerint szükség van a monetáris és a fiskális politika szoros együttműködésére azért, hogy "az objektív forintfelértékelődés ne legyen túlhajtva a monetáris politika által". A miniszter elmondta: az idén 10 százalékos reálkereset-növekedéssel és 3-4 százalékos termelékenység-bővüléssel számolnak. Csillag István beszámolt arról is, hogy a versenyképesség javítása érdekében befektetésösztönzési programot indítanak. A miniszter hozzátette: explicit költségvetési támogatást kaphat az a befektető, amely meghatározott összegű befektetés esetén alkalmazottainak szakképzési programot biztosít.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.