2002. július 19. 06:38

Medgyessy Péter miniszterelnök a Magyarországon működő külföldi befektető cégek vezetőivel találkozott – adta tudtul Gál J. Zoltán kormányszóvivő közleményben.

A találkozón a miniszterelnök tájékoztatást adott a kormány gazdaságpolitikai céljairól, a száznapos program teljesüléséről és a kormány hosszabb távú terveiről. A kormány jelenlévő tagjai és a magyar gazdaság legjelentősebb vállalatainak vezetői egyetértettek abban, hogy a gazdaság szereplőinek közös érdeke a gazdaság versenyképességének fokozása.

A kormányfő kiemelte, hogy a nemzeti közép kormányának célja a gazdaság növekedésének fenntartása és a nemzetgazdaság versenyképességének erősítése. A kormány gazdaságpolitikája biztosítja, hogy a jóléti fordulat a gazdasági teljesítmények növekedésén alapuljon - ismerteti a közlemény. Medgyessy Péter hangsúlyozta, hogy a kormány elsődleges célja a teljesítménynövelés és az esélyteremtés. Kifejtette, hogy sikeres csak az az ország lehet, amelyben a kormány elismeri a növekvő teljesítményt, és minél több ember számára teremti meg a jólét, a biztonság esélyét. Ehhez kérte a nagyvállalatok vezetőinek támogatását.

A résztvevők véleményt cseréltek a kormány beruházás-ösztönzési stratégiájáról. A Magyarországon működő külföldi befektető cégek képviselői elmondták: az ország tőkevonzó képessége szempontjából kulcsfontosságú a jogbiztonság és a gazdaságpolitika kiszámíthatósága. A résztvevők egyetértettek abban, hogy közös cél Magyarország regionális szerepének erősítése, olyan regionális vállalati központok, szolgáltató centrumok létrehozása, amelyek sok ember számára foglalkoztatási lehetőséget, a magyarországi kis- és közepes vállalkozások számára pedig munkalehetőséget biztosítanak.

A közeljövő legfontosabb feladata az EU-csatlakozás előkészítése és a harmonikus beilleszkedéséhez szükséges feltételek megteremtése. Ebben különösen fontos, hogy a gazdasági és társadalmi élet minden területét áthassa a partnerség. A kormány szükségesnek tartja, hogy a munka világának szereplői elfoglalják az EU-tagállamokban már kivívott helyüket, és a gazdasági élet különböző területein működő vállalkozások képviselőivel a legfontosabb gazdaságpolitikai kérdésekről időről-időre konzultációkra kerüljön sor - tájékoztat a szóvivő közleménye.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.