2001. november 21. 11:00

Az EBRD szakemberei a most megjelent elemzésükben arra számítanak, hogy a közép- és a kelet-európai gazdaságok növekedése lassul jövőre.

Az EBRD szakemberei a most megjelent elemzésükben arra számítanak, hogy a közép- és a kelet-európai gazdaságok az idén már harmadik éve növekednek egyvégtében, de a világgazdasági lassulás és az olajárak csökkenése miatt az átlagos növekedés lassul jövőre.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) átmenetről készített éves jelentése szerint a térségben az átlagos GDP-növekedés várhatóan 4,3 százalékos lesz az idén, a tavalyi 5,5 százalékos rekord után. A 27 kelet-európai és FÁK-országban tevékenykedő EBRD szerint a térség átlagos növekedése 3,4 százalékra lassul jövőre, miután a szeptemberi amerikai terrortámadások következményei miatt csökken a termékeik iránti külföldi kereslet, másfelől a befektetők is jobban vonakodnak a kockázatosabbnak ítélt eszközöktől. Külön a közép-európai és a balti országoknak átlagosan 2,7 százalékos növekedést jósolt jövőre .

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.