1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kihasználatlan erőforrásokat megszüntető "optimalizáló leépítést" tervez jövő tavaszra a Duna Televízió - mondta Szekeres László gazdasági alelnök kedden az MTI érdeklődésére.

Negyven műsorkészítő és műszaki munkatárstól válnak meg várhatóan - közölte, hozzátéve, az adminisztrációban dolgozók létszáma "évek óta a működési minimumon van".

Szekeres László szerint a gazdasági folyamatok és az üzleti terv időarányos adatainak ismeretében a jövő év első negyedében születhet döntés arról, pontosan hány embert és kiket bocsásson el a most mintegy félezres létszámmal működő köztelevízió.

Az alelnök hozzátette, nem tervezik, hogy jelentősen emelnék külső gyártású műsoraik arányát, mivel "az sem olcsóbb", ugyanakkor utalt arra: három esztendeje nem reagál az inflációra az állami büdzséből érkező összeg, ennek következtében pedig számos fejlesztésről voltak kénytelenek lemondani.

"A műszaki megújulást köti gúzsba a pénzhiány" - mondta Szekeres László, megtoldva ezt azzal, hogy a digitális átállással kapcsolatos feladatokra sem kaptak eddig plusz pénzt a költségvetéstől.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!