2002. március 18. 11:00

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) mai sajtótájékoztatóján megerősítést nyert, hogy akár már a nyáron lekerülhet Magyarország a pénzmosással vádolt államok listájáról.

Az első hónapban az anonim számlák 13 százalékát sikerült nevesíteni.

Balogh László, a PSZÁF ügyvezető igazgatója, kormánybiztos kijelentette, hogy a pénzmosás elleni harcot szervező OECD-intézmény, az FATF elégedett a magyarországi jogi szabályozás változásával. Az FATF most a gyakorlati végrehajtást ellenőrzi, aminek alapján ajánlást tehetnek a plenáris ülésen, hogy Magyarország lekerüljön a listáról. Az ügyvezető elmondta, hogy az anonim számlák nevesítése jól halad: januárban már 13 százalékukat szüntették meg, mintegy 40 milliárd forint értékben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.