2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Érdekes és mindenképpen tanulságos eredményt hozott az mfor.hu szavazása abban a kérdésben, miért szerepeltek a magyar sportolók mélyen a várakozások alatt a vasárnap befejeződött pekingi olimpián. A legtöbb szavazatot ugyanis az a válasz kapta, miszerint a háttérben nem pénzhiány vagy szakmai hibák, hanem társadalomlélektani okok állnak.

A szavazatot leadó 2443 olvasó közül a legtöbben, szám szerint 697-en azt a választ jelölték be, hogy a magyar sportolók "a lelkibeteg társadalom miatt" nyújtottak összességében gyenge teljesítményt Pekingben. A véleményt nyilvánítók csaknem harmada tehát éles szemmel arra, a hazai médiában nem túl gyakran elhangzó összefüggésre hívta fel a figyelmet, miszerint egy rossz mentális állapotú, motiválatlan, komoly és szerteágazó konfliktusokkal terhelt közösség a sportolóitól sem várhat csodákat.

Igaz, szintén jelentős számban vannak azok, akik szerint a vártnál gyengébb eredményekért elsősorban a sporton belüli erőviszonyok megváltozása tehető felelőssé. Erre utal, hogy a "túl jók az ellenfelek" választ az olvasók negyede (609 szavazat) ikszelte be.

Érdekesség, hogy a legtöbbször végső érvként elhangzó pénzhiányt csak 13 százalék (316 szavazat) hozta fel a rossz szereplés okaként. Még ennél is kevesebben gondolták úgy, hogy a sportolók felkészültségének hiánya vezetett a kudarcokhoz: "a nem bírták idegileg" válasz nyolc, a "nem bírták fizikailag” választ pedig mindössze hét százalékot kapott. Szintén kevés olvasó (nyolc százalék) van azon a véleményen, hogy a balszerencse tehető felelőssé a történtekért.

Mint ismert, a magyar olimpiai csapat három arany, öt ezüst és két bronzérmet szerzett a pekingi játékokon, ami az utóbbi 84 év leggyengébb termésének számít. Ennél kevesebb aranyérmet - kettőt - legutóbb 1924-ben, Párizsból hoztak haza a sportolók. Pozitívum viszont, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott történelmet írt: a sportágon belül egyedülálló módon zsinórban harmadszor lett olimpiai bajnok.

(Egy olvasó csak egy szavazatot adhatott le - a szerk.)

wb

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!