TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. július 15. 02:04

Az elmúlt napokban elterjedt piaci pletykák szerint az OTP is komolyan érdeklődött a Volksbank régiós leányvállalata, a VBI iránt, ám úgy tűnik, az mégis orosz kézbe kerülhet.

Bejelentést tesznek pénteken a felek arról, hogy az orosz Sberbank megveszi az osztrák Volksbank (ÖVAG) közép- és kelet-európai leányvállalatát, a Volksbank Internationalt (VBI) - írta csütörtökön egy osztrák gazdasági napilap. A Wirtschaftsblatt értesülése szerint a szerződés már jórészt készen van. Pénteken jelentik be az adásvételt, először szándéknyilatkozat formájában. Az utolsó részletek kidolgozása még két hetet vesz igénybe - állt a cikkben. Az újság nem nevezett meg forrásokat.

A VBI tíz országban van jelen a térségben, köztük Magyarországon (Magyarországi Volksbank Zrt.). Korábbi osztrák sajtóértesülések szerint a veszteséges romániai leányvállatot nem veszi át az orosz vevő. A hírek 400 és 700 millió euró közötti vételárról szólnak. Az orosz Kommerszant úgy tudja, a VBI-re nemrég az OTP is bejelentette érdeklődését. (Ennek kapcsán a magyar pénzintézet egy homályos kommentárt tett közzé - Volksbank-pletyka: megszólalt az OTP, de nem lettünk okosabbak - a szerk.)

Pénteken este teszik közzé az európai banki stressztesztek eredményét. Osztrák lapok lehetségesnek tartják, hogy a tesztben vizsgált négy osztrák bank közül az ÖVAG nem állja ki a vizsgát. A VBI szóvivője csak annyit mondott, számukra "korán jött" a teszt, mert a VBI eladása előtti állapotot fog tükrözni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.