TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Pénteken mind a Stadler, mind a Bombardier felfedheti utolsó kár-tyáit a KDb előtt a MÁV-tenderen. Az mfor.hu megtudta, hogyan készülnek a felek a valószínűleg utolsó összecsapásra.

A Stadler hangsúlyozza: szándékában áll minden magyar és európai jogorvoslati lépés igénybevétele annak érdekében, hogy elégtételt kapjon a kanadai társaság sorozatos jogsértései miatt. Ezek ugyanis a tisztességes piaci magatartás jogszabályi normáiba ütköznek, teszik hozzá.

Még várni kell az új vonatokra

A kialakult helyzetben valószínűtlennek tűnik, hogy az első vonatokat - az eredeti terveknek megfelelően - már 2006 márciusától forgalomba állítják a Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Pusztaszabolcs és Budapest-Tatabánya vonalakon.

Dunai Zoltán, a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. vezérigazgatója korábban kérdésünkre "nem kívánt találgatásokba bocsátkozni" azt illetően, hány hónapot késhet a start. "Mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb leszállíthassuk a vonatokat, de helyzetünk nem könnyű". Konkrét időpontot nem kívánt közölni.

Az biztos, hogy a tendergyőztes cégnek hivatalosan a szerződés hatályba lépése után 12 hónappal kell leszállítani az első két szerelvényt, és 24 hónapon belül mind a harmincat.

Szintén nem mellékes kérdés, mekkora kárt okozott eddig a féléves hercehurca a MÁV-nak, s így közvetve az adófizetőknek. Az mfor.hu eljuttatta a vasúttársasághoz ezzel kapcsolatos kérdéseit, választ eddig azonban még nem kapott.

Kövesse velünk a Máv-tender történéseit, az augusztus 26-i nyilvános tárgyaláson történtekről az mfor.hu a KDb ülését követően beszámolót közöl.

Wéber Balázs

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.