2001. december 10. 11:00

A Magyar Nemzeti Bank a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, 10,25 százalékról 9,75 százalékra csökkenti keddtől a jegybanki alapkamatot.

Az MNB közleményben tájékoztatta a kamatlépésről a döntéshozó Monetáris Tanács ülését követően.

Az indoklás szerint a Monetáris Tanács szükségesnek tartotta az egynapos jegybanki kamatoknál a kamatfolyosó szűkítését, így az egynapos hitel, illetve betét kamata az alapkamattól csak 1,5 százalékponttal tér el a jelenlegi 2 százalékponttal szemben. Az aktív repo 11,25 százalékra, az egynapos jegybanki betét pedig 8,25 százalékra változik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.